ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Όπως και στο μακρινό παρελθόν, έτσι και σήμερα η κάνναβη χρησιμοποιείται για τα σημαντικά φαρμακευτικά της αποτελέσματα. Πρόσφατα έγιναν πολλές επιστημονικές μελέτες που αναγνώριζαν την αποτελεσματικότητα της κάνναβης στην ιατρική. Η ιστορία της κάνναβης συμβαδίζει με την ιστορία των αποικιών και την ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινοτήτων. Χάρη στην αντίσταση του φυτού και την ικανότητά του να προσαρμόζεται, η χρήση του σταδιακά διαδόθηκε σε όλες τις ηπείρους. Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν κάνναβη για την παραγωγή χαρτιού, ρούχων, ελαίων, εμποτιστικών ουσιών και χρωμάτων. Παραδόξως, ενδιαφέρονται και για την ανακύκλωση στο παρελθόν. Τα παλιά πανιά και τα ρούχα ανακυκλώνονταν περαιτέρω σε χαρτί. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 1640 ο κυβερνήτης του Κοννέκτικατ διέταξε όλους τους γαιοκτήμονες να καλλιεργήσουν το φυτό. Μεταξύ άλλων, ο George Washington και ο Thomas Jefferson, οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανήκαν στους μεγαλύτερους καλλιεργητές κάνναβης στην αμερικανική ήπειρο. Η μείωση της καλλιέργειας κάνναβης προκλήθηκε κυρίως από τα ακόλουθα γεγονότα. Τον 19ο αιώνα, ήταν η βελτίωση της τεχνολογίας επεξεργασίας βαμβακιού, η κατάργηση της δουλείας (φθηνή εργατική δύναμη για σκληρή δουλειά στη βιομηχανία κάνναβης) και τον 20ο αιώνα ήταν η εφεύρεση των συνθετικών ινών. Σήμερα υπάρχει μια προφανής τάση χρησιμοποίησης κάνναβης, κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, πρώτα απ ‘όλα για την ευελιξία και το χαμηλό περιβαλλοντικό φορτίο. Οι παγκόσμιοι ακαδημαϊκοί δίνουν μεγάλη προσοχή στη χρησιμοποίηση των χαρακτηριστικών της κάνναβης σε μια συνηθισμένη ζωή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HEMP

Hemp είναι μια ποικιλία κάνναβης που καλλιεργείται για τις ίνες και τους σπόρους. Οι ίνες και οι σπόροι είναι απίστευτα πολύτιμοι και γι ‘αυτό η κάνναβη συχνά αποκαλείται «σοδειά μετρητών». Η κάνναβη είναι ένα πολύ πλούσιο φυτό και αναπτύσσεται πολύ γρήγορα σε πολύ διαφορετικές εδαφολογικές συνθήκες. Η καλλιέργεια κάνναβης για βιομηχανικούς σκοπούς έχει γίνει από πολλούς πολιτισμούς για πάνω από 12.000 χρόνια. Η βιομηχανική κάνναβη ήταν η επιθυμητή ίνα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σχοινιών, καμβά, χαρτιού και ρουχισμού μέχρι να ανακαλυφθούν εναλλακτικά υφάσματα και συνθετικά υλικά για αυτούς τους σκοπούς. Αν και η Κίνα υπήρξε ο μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης με την πάροδο των ετών, άλλοι.

ΓΙΑΤΙ HEMP

Η κάνναβη διαθέτει σημαντικά αντιφλεγμονώδη, θεραπευτικά, αναλγητικά, αντιβακτηριακά και αντιικά αποτελέσματα. Αυτό το βότανο βοηθάει αποτελεσματικά όχι μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, αλλά όταν εφαρμόζεται τοπικά υπό μορφή βάμματος ή αλοιφής, προσφέρει ανακούφιση και γρήγορη επούλωση ακόμη και σε συνηθισμένα προβλήματα υγείας. Έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας των λεγόμενων ασθενειών του τρόπου ζωής και των ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Οι σπόροι και το έλαιο των σπόρων είναι μια από τις καλύτερες πηγές απαραίτητων λιπαρών οξέων. Εκτός από το σπάνιο γ-λινολενικό οξύ, περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-6 και ωμέγα-3, σε τέλεια αναλογία 3: 1 (το ανθρώπινο δέρμα περιέχει αναλογία 4: 1). Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν και τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα. Ο όρος “ουσιώδης” χρησιμοποιείται επειδή το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να παράγει αυτά τα αμινοξέα και ως εκ τούτου οι άνθρωποι πρέπει να τα δεχτούν από τρόφιμα ή απορροφώντας τα. Μια χούφτα σπόρων κάνναβης καλύπτει την καθημερινή ανάγκη πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων για έναν ενήλικα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ

Τα κανναβινοειδή είναι μια ομάδα τερνοφαινολικών ενώσεων που υπάρχουν στην κάνναβη (“Cannabis sativa”) και απαντώνται φυσικά στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων. Ο ευρύτερος ορισμός των κανναβινοειδών αναφέρεται σε μια ομάδα ουσιών που σχετίζονται δομικά με την τετραϋδροκανναβινόλη (THC) ή που δεσμεύονται στους υποδοχείς κανναβινοειδών. Ο χημικός ορισμός περιλαμβάνει μια ποικιλία διακριτών χημικών κατηγοριών: τα κλασικά κανναβινοειδή που σχετίζονται δομικά με την THC, τα μη κλασσικά κανναβινοειδή, οι αμινοαλκυλοϊνδόλες, τα εικοσανοειδή που σχετίζονται με τα ενδοκανναβινοειδή, 1, τις κινολίνες και.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Για την εξαιρετική γεύση και την υγιή καρδιά σας. Το κύριο προϊόν που παρασκευάζεται από σπόρους κάνναβης σήμερα είναι αναμφισβήτητα το έλαιο τους. Το καθαρισμένο ή εκλεπτυσμένο έλαιο κάνναβης είναι διαυγές και άχρωμο. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση και στερείται φυσικών βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Το επεξεργασμένο έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα περιποίησης σώματος. Το βιομηχανικό έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται σε καύσιμα, χρώματα, πλαστικά κλπ. Το έλαιο κάνναβης χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή ορισμένων προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης. Το έλαιο κάνναβης έχει υψηλή θρεπτική αξία, επειδή η αναλογία του ωμέγα-6 προς το ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 3: 1 ταιριάζει με την ισορροπία που απαιτείται από το ανθρώπινο σώμα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ – Ο Raphael Mechoulam, Ph.D., είναι Καθηγητής της Ιατρικής Χημείας του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, όπου εργάζεται πάνω στη χημεία των κανναβινοειδών (όρος που έφτιαξε) για περισσότερο από σαράντα χρόνια . Ο Δρ. Mechoulam αναγνωρίζεται ως ένας από τους εμπειρογνώμονες του κόσμου για την ιατρική που βασίζεται σε κανναβινοειδή. Εκτός από τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις του, έχει συγγράψει εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες σχετικά με την έρευνα για τα κανναβινοειδή καθώς και ένα βιβλίο, Cannabinoids as Therapeutic Agents, το οποίο παρέχει μια πρώιμη ανασκόπηση της έρευνας σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Mechoulam ήταν Πρόεδρος της Διεθνούς.

DR. ROBERT J. MELAMEDE, PHD.

Ο Δρ Robert Melamede έχει Ph.D. στην Μοριακή Βιολογία και Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης. Ο Δρ Melamede αποχώρησε από Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Κολοράντο Σπρινγκς το 2005, όπου συνεχίζει να διδάσκει και να ερευνά τα κανναβινοειδή, τον καρκίνο και την επισκευή DNA. Ο Δρ Melamede αναγνωρίζεται ως κορυφαία αυθεντία για τις θεραπευτικές χρήσεις της κάνναβης και έχει συγγράψει ή συγγραφεί δεκάδες άρθρα σε μια ευρεία ποικιλία επιστημονικών θεμάτων. Ο Δρ Melamede υπηρετεί επίσης στο Συντακτικό Συμβούλιο του Journal of the International Association for Cannabis as Medicine.

DR. LUMIR ONDREJ HANUS

Ο Lumír Ondrej Hanus είναι τσέχος αναλυτικός χημικός και πρωτοπόρα μορφή στον τομέα της έρευνας σχετικά με την κάνναβη. Το 1992, ο ίδιος και ο William Anthony Devane απομονώθηκαν και για πρώτη φορά περιέγραψαν τη δομή του ανανδαμιδίου, ενός ενδογενούς νευροδιαβιβαστή κανναβινοειδών. Έγγρ. RNDr. Lumir Ondrej Hanus, DrSc., Dr.h.c. Ο Lumír Hanus γεννήθηκε το 1947 στο Olomouc, στην τότε Τσεχοσλοβακία. Είναι ένας μακρινός συγγενής ενός Τσέχου χημικού Josef Hannus (1872-1955). Το 1966, ο Hanus εισήλθε ως φοιτητής της Σχολής Επιστημών του πανεπιστημίου Palacký Olomouc. Το 1970, ο καθηγητής Zdenek Krejci της Σχολής.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

Η βουδιστική παράδοση λέει ότι κατά τη διάρκεια έξι σταδίων άρνησης, που τον οδήγησαν στη φώτιση, ο Βούδας έτρωγε έναν σπόρο κάνναβης την ημέρα. Σημειώσεις σχετικά με το κρατικό συμπόσιο της κινεζικής δυναστείας Chou (περίπου 1000 π.Χ.) δείχνει ότι οι βρασμένοι σπόροι κάνναβης ήταν μέρος των γευμάτων δημητριακών. Μέχρι το 1983 το χαρτί κάνναβης έφτιαξε το 75% της παγκόσμιας παραγωγής χαρτιού. Μετά από χρόνια έρευνας, ο Henry Ford έκανε αυτοκίνητα με πλαστικό αμάξωμα. Η στερεότητα του υλικού παρέχεται από μίγμα ινών κυτταρίνης, συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης. Αντέχει 10 φορές ισχυρότερο χτύπημα από χάλυβα χωρίς να αλλάζει το σχήμα του. Χάρη στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών, ο σπόρος καννάβεως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως.